The Recyclable Advert är här

För tredje året i rad, ger vi er och oss själva; The Recyclable Advert. En återvinningsbar kampanj om vinsten i och vikten av att återvinna elektronik och batterier! En kampanj som med humor vill påminna om, och visa på det absurda i att inte ta tillvara på alla de värdefulla resurser och material som elavfall och förbrukade batterier innehåller. It´s madness i tells you!

Och det finns faktiskt ingen reson i att vi inte återvinner exakt allt, att vi inte tänker och agerar helt cirkulärt; och det är kärnan i kampanjen The Recyclable Advert. Det är också ingen reson att inte delta och dela denna kampanj som är tillgänglig för alla!

”blah blah blah” /Greta

Vi har alla ett ansvar att agera, att gå från ord, till handling. Om det någonsin varit dags att kavla upp, att ta i, att kliva upp på plattan, att sluta snacka och börja trolla, så är det ju nu! Om det någonsin varit en dag som för oss symboliserar just det ansvaret, att bli och vara den förändring vi pratar om, så är det ju självklart den 14e oktober och International E-Waste Day!

Once more unto the återvinningsstation dear friends!

Just exakt där, är ju ”the rub”. Problemet är fortfarande att alltför många förbrukade produkter faktiskt inte hamnar där de måste hamna, de blir helt enkelt inte återvunna. Detta leder till brist på råvaror, vilket leder till ökad utvinning och med det, ökade utsläpp. Japp, precis det motsatta mot en hållbar och cirkulär ekonomi. Och japp, precis det motsatta mot vad IPCC säger att vi har så otroligt bråttom med, att minska utsläppen. Vi vet ju det här, såklart! Och visst, det kan kännas lite tjatigt, men det får aldrig bli det, för vi vill ju göra världen till en bättre och tryggare plats för våra barn och barnbarn. Det kan aldrig bli tjatigt!

“A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality.” /John Lennon

Visst, jag erkänner, det är ett lite (!) högtravande citat, men i sammanhanget är det ju ändå spot on. Det handlar om att vi alla måste hjälpas åt, att ingen kan göra allt, men att vi alla tillsammans kan göra skillnad. Det är grunden för hela kampanjen, att vi, alla olika led inom elektronikbranschen visar att vi tar vårt gemensamma ansvar och leder förändringsarbetet.

Mot hållbarhet and beyond!

Årets kampanj, The Recyclable Advert, startar den 4e oktober och fortsätter fram till den 24e oktober. Den är självklart gratis att delta i och vi hoppas att ni vill hjälpa oss skapa en förändring, genom ert deltagande, delande och spridande av kampanjen och dess budskap!

Ladda ner er kampanj här